flag Судова влада України

24.10.2013 року в Апеляційному суді Луганської області відбувся навчальний семінар суддів, обраних на посаду вперше

25 жовтня 2013, 09:34

 24.10.2013 року в Апеляційному суді Луганської області відбувся навчальний семінар суддів, обраних на посаду вперше, участь в якому прийняли судді Свердловського міського суду Шевцов Олександр Анатолійович та Кирильчук Олег Ігоревич. На семінарі обговорювались наступні теми:

- Практика застосування законодавства у справах про злочини проти безпеки дорожнього руху, а також про адміністративні правопорушення на транспорті.

- Проблеми розмежування компетенції між адміністративними, господарськими та загальними судами. критерії визначення цивільної, господарської та адміністративної юрисдикції. Правила визначення підсудності адміністративних та цивільних справ. Правові позиції вищих судових інстанцій з цих питань. Наслідки порушення правил підсудності. Передача справи з одного суду до іншого.

- ппроблемні моменти відкриття провадження у справі, залишення позовної заяви без руху, повернення заяви. Дії судді при підготовці цивільних справ до судового розгляду. Порядок та засоби забезпечення доказів. Судовий розгляд заяв про забезпечення позову, виконання ухвал про забезпечення позову. Проведення попереднього судового засідання.